Over

Vocalgroup VIVID

VIVID is een jonge en ambitieuze vocal group met passie voor popmuziek. De zwolse close-harmony groep bestaat uit elf jonge en enthousiaste zangers die wekelijks werken aan het perfectioneren van hun sound, blend en live-performance. Om de week wordt er gerepeteerd o.l.v. Ruben Smits, wiens gedetailleerde aanwijzingen bijdragen aan een theater waardig eindresultaat. 

Ontmoet onze leden

VIVID is een ambitieuze vocalgroup met een passie voor popmuziek. De Zwolse close-harmony groep staat o.l.v. Ruben Smits.

Melanie Wilschut-Brethouwer

Sopraan

"Hoi! Ik ben Melanie, 36 jaar en woonachtig met mijn man en twee zoontjes in Heerde. Ik zing voornamelijk de sopraanpartijen bij VIVID.
Tussen 2001 en 2005 heb ik Docent Muziek gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. Mijn musiceervak was piano, maar ik zong ook altijd veel. Na mijn studie werkte ik als muziekdocent en dirigent op verschillende leuke plekken in de regio. Sinds 2013 mag ik mij ook logopedist noemen; momenteel combineer ik deze twee vakgebieden als spraak- en zangcoach!
Naast coachen, zingen en pianospelen word ik ook heel blij van koken en eten, films kijken, lezen, terrasjes pakken, wandelen op de hei en uitslapen.."

Wolter Hoeksema

Tenor

"Hoi! Ik ben Wolter Hoeksema en ik zing als tenor en bariton bij vocal group VIVID!
Sinds een jaar studeer ik de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium Artez, in Zwolle.
Mijn hoofdinstrument is piano, maar ik zing natuurlijk ook graag!
Naast mijn hoofdinstrument piano, speel ik ook graag gitaar.

Naast muziek, word ik super blij van snowboarden!

Feitjes over mij:
- Toen ik 17 was wilde ik meedoen aan Heel Holland Bakt
- Ik heb een duikbrevet
- Zingen vind ik eigenlijk nog steeds super eng
- Ik componeer soms filmmuziek
- Mijn minst favoriete dier is de kikker "

Anne Doeleman

Mezzo / Alt

“Hoi! Ik ben Anne, 20 jaar oud en geboren en getogen in Zwolle. Ik zing bij VIVID de alt- of mezzopartijen, daarnaast ben ik ook voorzitter en denk ik mee over ons repertoire. Ik zit nu in het derde jaar van de opleiding Docent Muziek hier op het conservatorium in Zwolle. Naast het zelf zingen vind ik het ook erg leuk om te dirigeren! En zo nu en dan vind je me ook achter de piano, of speel ik een liedje van John Mayer op gitaar. Je maakt me erg gelukkig met nacho’s (met kaas en quacamole), maar ik word ook blij van een spannende serie of een chille vakantie ergens aan zee."

Melissa Uiterwijk Winkel

Alt

Eline van Loo

Sopraan

"Hoi! Mijn naam is Eline, 22 jaar oud en woon in Zwolle. Ik zing voornamelijk sopraan bij VIVID en maak ook deel uit van het bestuur.
Ik studeer, zoals wel meerdere van ons, ook Docent Muziek en ben inmiddels derdejaars.
Het samen zingen vind ik echt het leukste wat er is! Daarnaast vind ik het ook tof om te dirigeren.
Als ik niet bezig ben met muziek, lees ik graag een goed boek, drink ik een biertje met vrienden, geniet ik van de zon, ga ik skiën of maak ik een andere mooie reis!"

Lajenda Garst

Alt

"Hooii! Ik ben Lajenda, 25 jaar en woon nu ongeveer zes jaar in Zwolle. Bij VIVID zing ik meestal de alt partij en help ik mee met het regelen van concerten. Ik vind het heerlijk om muziek te maken en te zingen, vooral samen met anderen. Voor mij is VIVID een mooie kans om me muzikaal verder te ontwikkelen. In mijn dagelijks leven werk ik als projectmedewerker voor Mooi Schoon, een project om zwerfvuil te voorkomen en te bestrijden. Daarnaast maak ik illustraties, sport ik graag en ben ik lichtelijke verslaafd aan Tony's Chocolonely. Ik word blij van een goed boek, de zon, verassingen en mooie vakanties of korte tripjes"

Fabiënne Schadee

Sopraan

“Hee hallo, ik ben Fabiënne, 18 jaar en ik mag de sopraanpartijen gaan zingen bij VIVID. Super leuk! Ik studeer momenteel aan het Artez conservatorium te Zwolle tot Docent muziek en zit nu in mijn tweede jaar. Naast dat ik voldoening haal uit zingen, haal ik dat ook uit gesprekken die ik elk weekend voer met gasten uit het restaurant waar ik werk. Verder hou ik van fijne mensen om mij heen, liedjes schrijven, koken(om dat vervolgens wel zelf op te eten) en Quokka’s (bijna niemand kent dit, maar zoek het op want het is het schattigste dier ooit).”

Eline Geerdink

Alt

“Hoi! Mijn naam is Eline, ik ben 32 jaar en woon in Dalfsen. Sinds september zing ik bij deze gezellige groep in Zwolle! Daarvoor zong ik met veel plezier in Utrecht, maar daar kwamen ook heel wat uren in de auto bij! Bij VIVID geniet ik van het zingen en ben ik ook een beetje op tijd in huis;). In 2008 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium op de opleiding 'Docent Muziek'. Zingen en kleinkunstmuziek bleken een grote passie voor mij. Daarom heb ik nog een tijdje verder gestudeerd op de muziektheateropleiding van ArtEZ in Arnhem. Inmiddels werk ik als dirigent en geef ik les op het MBO. Verder hou ik van yoga, zwemmen, detectives kijken en leuke dingen doen met mijn vriend en onze dochter van anderhalf. Bij VIVID zing ik de altpartijen.”

Arno Rienties

Tenor / Bariton

“Hee hoi! Ik ben Arno, ik ben 33 jaar oud en ik woon in Zwolle en ik zing de tenor of de baritonpartij bij VIVID. Ik vind het onwijs leuk om bij VIVID te zingen! VIVID is een jonge, enthousiaste en ambitieuze vocalgroup die mij de uitdaging geeft waar ik naar opzoek was!”

Gerben Schenk

Bas

Ruben Smits

Dirigent

"Hallo! Ik ben Ruben, dirigent van vele verschillende stijlen koormuziek en arrangeur voor popkoor en vocal group, en aan mij het enorme plezier om met de zangers van VIVID te werken. Eigenlijk had ik een pauze voor mijzelf ingelast van september tot en met december 2018, maar als een groep met zoveel talent je benadert om met hen te werken, moet je dat buitenkansje natuurlijk gewoon nemen. Ik ben er niet altijd bij: om de week studeren de zangers zelf de noten in onder leiding van de dirigenten in de groep. Het is heel tof om te zien hoe zelfredzaam de groep is en dat we daardoor heel ver kunnen gaan in de muzikale afwerking.

Naast VIVID leid ik ook Studio Voices in Utrecht, waarmee we ook modern klassieke muziek zingen en aan improvisatie en songwriting doen. Vorig jaar behaalde ik de finale van het Nederlands Koorfestival met vocal group Jammin’, de groep waar ik destijds mee werkte. Ik verheug me enorm op alle mooie concerten, programma’s en arrangementen die we met VIVID gaan uitvoeren, op de festivals en competities waar we aan mee gaan doen, en al bij al de geweldige momenten die we samen gaan hebben!"

www.rubensmits.nl